Senatorii au respins proiectul privind interzicerea pescuitului la anumite specii

Senatul a respins marti o propunere legislativa care prevedea interzicerea pescuitului la anumite specii din Delta Dunarii, cum ar fi somn, stiuca si crap, pe o perioada de trei ani, intre 2013-2016. Potrivit declaratiei senatorului tulcean Octavian Motoc, aceasta propunere este veche si a venit atat din partea unor parlamentari din mai multe judete.

„Aceasta propunere a dus la numeroase dispute si in alte sedinte si anume se prevedea ca pescuitul sa fie interzis in Delta Dunarii, in perioada 2013-2016, la anumite specii, respectiv somn, stiuca si crap, dar a fost respinsa. Deci pescuitul ramane valabil si acum in baza legilor aflate in vigoare. Sustinerea, la vremea respectiva, era si din partea unor parlamentari tulceni. Ea a venit cu aviz negativ si a fost respinsa”, a precizat senatorul Motoc.

Propunerea legislativa a fost initiata pentru adoptarea unor masuri pentru protejarea resurselor piscicole din Delta Dunarii, imbunatatirea calitatii vietii in Delta Dunarii, intarirea institutionala a Administratiei Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.

Surse: http://www.ziare.com/tulcea

Leave a Comment