Stim deja ca pizza este este acel fel de mancare indragit de toata lumea, de aceea, se regaseste adesea pe mesele noastre, dar mai ales, in meniurile restaurantelor.
Ni se intampla deseori sa regasim pagini intregi din meniuri doar cu sortimente alese de pizza, semn ca este un preparat cerut de catre clienti, cu regularitate.
Gatitul este considerat simbolic o adevarata arta, deci exista acele mici secrete care fac diferenta dintre un preparat reusit si unul fara gust.
La pizza, cel mai important aspect este reprezentat de alegerea ingredientelor de calitate, pentru un plus de savoare. De la alegerea fainii din care urmeaza a fi framantat blatul, pana la sucul de rosii folosit si a sortimentului de branza, toate aceste etape se dovedesc a fi importante.
De la etapa de productie si pana la servirea propriu-zisa, exista o serie de pasi de respectat, pentru ca rezultatul sa fie multumitor si sa ne bucuram de oferte pizza sectorul 4.
De-a lungul timpului, s-au remarcat cateva sortimente de pizza, ce au devenit cunoscute si apreciate, pe orice continent.
Incepem topul preferintelor se afla pizza Quattro Stagioni, un fel de mancare pe care l-am incercat, cu siguranta, cel putin o data in viata.
Ceea ce distinge acest sortiment de celelalte este faptul ca blatul este impartit in 4 mari parti, iar fiecare parte este prevazuta cu ingrediente diferite, specifice fiecarui anotimp. De aici vine si denumirea simbolica a pizzei.
Salamul, sunca, rosiile si maslinele, sunt doar cateva din ingredientele folosite la prepararea pizzei Quatro Stagioni, iar combinatia de carne cu legume este de-a dreptul delicioasa si consistenta, in acelasi timp.
In top regasim si pizza Margherita, preferata italienilor, dar nu numai, deoarece reteta a fost adoptata cu usurinta in multe tari. Degustand acest preparat, vom simti gustul autentic al blatului pufos, combinat cu un strat generos de mozzarella si suc de rosii.
Desi majoritatea persoanelor adauga pe pizza un sos dulce, exista o categorie ce adora gustul picant al ketchup-ului.
Pizza Diavola este recomandata in acest caz, deoarece contine ingrediente ce se potrivesc foarte bine cu sosul de rosii picant. Vorbim despre peperoni, acel sortiment de salam uscat, cu un gust exceptional, ce se adauga din abundenta pe feliile de pizza Diavola.
Retetele pot sa sa fie diferentiate, in functie de restaurant, insa gustul este acelasi, foarte bun. O reteta foarte apreciata si consumata este si cea de pizza cu piept de pui, rosii uscate, gorgonzola sau sos pesto.
Pieptul de pui reprezinta o varianta buna pentru persoanele ce nu apreciaza mezelurile sau sunca.
In multe feluri de pizza gasim adesea printre ingrediente ciupercile si porumbul, acestea armonizandu-se foarte bine din punct de vedere al aromelor cu alte produse.
Nimeni nu poate refuza una din ofertele de pizza sectorul 4, deoarece gustul inconfundabil al acestora va multumi pana si pe cei mai exigenti consumatori.
Concluzionand, restaurantele ne pun la dispozitie o gama variata de produse si servicii, de care ne putem bucura, zilnic. Important este sa alegem exact ce ne place, pentru a avea parte de o exprienta culinara desavarsita.