Dezinfectanti de suprafete – importanta folosirii lor in ziua de azi

Unde se gasesc germenii?

Germenii fac parte din viata de zi cu zi. Unele dintre ei sunt de ajutor, dar altii sunt daunatori si provoaca boli. Ei pot fi gasiti peste tot – in aerul nostru, sol si apa. Ei sunt pe pielea noastra si in corpurile noastre. Germenii sunt, de asemenea, pe suprafetele si obiectele pe care le atingem.

Uneori, acesti germeni se pot raspandi la tine si te pot imbolnavi. De exemplu, ar putea exista microbi pe o telecomanda TV. S-ar putea sa va infectati cu germenii daca atingeti telecomanda si apoi va frecati ochii sau nasul sau mancati cu mainile. De aceea, este foarte important sa introducem in viata noastra folosirea de dezinfectanti de suprafete.

Cum pot evita obtinerea de germeni de pe suprafete si obiecte?

Pentru a evita infectarea cu germeni de pe suprafete si obiecte, este important sa va spalati frecvent pe maini. Dar nu te poti spala pe maini de fiecare data cand atingi ceva. Deci, este, de asemenea, important sa curatati si sa dezinfectati in mod regulat suprafetele si obiectele.

Care este diferenta dintre curatare, igienizare si dezinfectare?

Unii oameni cred ca dezinfectarea este acelasi lucru cu curatarea sau igienizarea. Dar ele sunt de fapt diferite:

Curatarea indeparteaza murdaria, praful, firimiturile si germenii de pe suprafete sau obiecte. Cand curatati, veti folosi probabil sapun (sau detergent) si apa pentru a curata fizic suprafetele si obiectele. Este posibil ca acest lucru sa nu distruga neaparat germenii. Dar, din moment ce i-ati eliminat, exista mai putini germeni care ar putea raspandi infectia la voi.

Dezinfectarea foloseste substante chimice (dezinfectante) pentru a ucide germenii de pe suprafete si obiecte. Unii dezinfectanti obisnuiti sunt solutii de inalbitor si alcool. De obicei, trebuie sa lasati dezinfectantul pe suprafete si obiecte pentru o anumita perioada de timp pentru a ucide germenii. Dezinfectarea nu curata neaparat suprafetele murdare sau indeparteaza germenii.

Igienizarea se poate face fie prin curatare, dezinfectare sau ambele procese. Igienizarea inseamna ca reduceti numarul de germeni la un nivel sigur. Ceea ce este considerat un nivel sigur depinde de standardele sau cerintele de sanatate publica la locul de munca, scoala etc. De exemplu, exista proceduri de igienizare pentru restaurante.

Ceea ce faceti pentru igienizare va varia, in functie de nevoile dvs. S-ar putea sa stergeti podeaua folosind un mop, cu o substanta chimica si apa. S-ar putea sa folositi o masina de spalat vase pentru igienizarea vaselor. Sau ati putea folosi o solutie antibacteriana pe o telecomanda TV.

Daca alegeti sa curatati si sa dezinfectati o suprafata sau un obiect, puteti reduce si mai mult riscul de raspandire a infectiei. Exista produse care curata si dezinfecteaza in acelasi timp.

Ce suprafete si obiecte trebuie sa curat si sa dezinfectez?

Pentru a preveni raspandirea infectiei, trebuie sa curatati si sa dezinfectati in mod regulat suprafetele si obiectele care sunt atinse des. De exemplu, in casa dvs., aceasta ar include blaturi, clante pentru usa, manere pentru robinet si toaleta, intrerupatoare de lumina, telecomenzi si jucarii.

Cum pot curata si dezinfecta in siguranta?

Este important sa fiti in siguranta atunci cand utilizati produse de curatare si dezinfectare:

Depozitati-le in recipiente. Urmati intotdeauna instructiunile si acordati atentie avertismentelor de pe eticheta.

Nu amestecati detergenti si dezinfectanti decat daca etichetele indica faptul ca este sigur sa faceti acest lucru. Combinarea anumitor produse (cum ar fi inalbitorul cu clor si detergentii cu amoniac) poate provoca raniri grave sau chiar deces.

Verificati eticheta pentru a vedea daca trebuie sa folositi manusi pentru a va proteja mainile si / sau protectia ochilor atunci cand utilizati produsele.

Daca inghititi, inhalati sau le introduceti pe piele, urmati instructiunile de pe eticheta sau solicitati ajutor medical

Pastrati-le departe de copii.

In concluzie, alegeti sa folositi dezinfectanti de suprafete pentru a va proteja de raspandirea germenilor care va pot infecta si fiti in siguranta.

Leave a Comment