Cum sa iti alegi picioarele de masa din fonta potrivite?

Daca esti pasionat de mobilier sau daca pur si simplu trebuie sa iti schimbi mobila pentru ca renovezi, este bine sa citesti despre produsele pe care vrei sa le cumperi pentru a face cele mai bune alegeri posibile.

Mesele din casa sunt foarte importante pentru ca sunt obiecte de mobilier pe care le cumperi pentru ani intregi, nu pentru un sezon. Cele mai intalnite picioare de masa sunt cele din fonta, cunoscute pentru durabilitatea lor extinsa.

Picioarele de masa din fonta sunt acele picioare care sunt folosite si vazute cel mai des in baruri, restaurante si cafenele, in locuri publice in general. Ele reprezinta o solutie des utilizata in aceste spatii inchise datorita contactului vizual al acestui design modern, dar si al stabilitatii.

Pe langa faptul ca ofera o stabilitate ridicata datorita greutatii mari, sunt de fapt si rezistente in timp si necesita inlocuire la perioade mari de timp. Picioarele de masa din fonta sunt foarte comode si mai pot fi folosite chiar si in gradini sau terase fie ele si private. Pentru a stii cat mai bine ce anume sa alegeti pentru casa sau afacerea ta, cel mai bine este sa porniti intotdeauna de la modelul de masa dorit, adica sa va alegeti forma si dimensiunea urmand sa alegeti blatul perfect pentru a putea gasi picioarele potrivite.

Odata ce s-a ales modelul de blat potrivit si nuanta mesei, dar si designul urmatorul criteriu care trebuie luat in considerare este stabilitatea pe care o ofera. Apoi ar conta forma si grosimea. Pentru blatul gros se alege un picior rotund, iar pentru cele patrate, de o dimensiune nu prea mare, se alege un picior in forma de ,,X”, iar pentru mesele mai lungi , trebuie sa fie doua picioare, de obicei in forma de ,,T”. Avantajul acestora este acela ca ofera o stabilitate mai mare si se potrivesc perfect modelului de masa, lasand loc pentru picioarele persoanelor care stau la masa.

Masa la care stam in casa noastra este destul de importanta pentru ca petrecem o perioada destul de mare la ea, atunci cand mancam, scriem, invatam, etc. Tocmai de aceea trebuie sa fie aleasa o masa care sa aiba picioare de masa din fonta stabile, cu un scaun confortabil si comod. Aceasta masa trebuie sa fie pe masura noastra, nici prea inalta, dar nici prea scunda.

Picioarele mesei sa fie stabile si de buna calitate. Trebuie sa avem in vedere ca masa sa fie dintr-un lemn puternic si rezistent, de asemenea la fel trebuie sa fie si scaunul sau scaunele. Putem sa spunem ca asa trebuie sa fie si masuta copilasilor, acea masuta la care stau ei zi de zi, coloreaza, se joaca sau pur si simplu isi fac temele.

Pentru adulti, dar mai ales pentru acestia sunt recomandate picioarele de masa din fonta deoarece au o rezistenta indelungata si sunt frumoase din punct de vedere estetic. In plus in afara faptului ca nu trebuie sa se dea cu capul de ele, picioarele din fonta cu prezinta riscul de la zgaria pielea fina a celor mici sau de a le intra schije de lemn in manute la contactul cu ele. Se stie faptul ca, cei mici adora sa se joace pe sub mese.

Leave a Comment