Daca sunteti in cautarea unui restaurant pentru cel mai frumos eveniment din viata, inseamna ca a venit timpul sa va incarcati cu multa energie pozitiva si sa aveti mare rabdare deoarece cu siguranta veti dori ca totul sa iasa minunat.
Primul criteriu de care va trebui sa tineti cont in alegerea localului pentru nunta este dimensiunea restaurantului. Este absurd sa platiti pentru o sala de 150 de locuri, daca veti avea in jur de 80 de invitati. Pentru o nunta la care va vor fi alaturi 50 de persoane, puteti alege un local mai mic, unde sa creati o atmosfera intima, in care invitatii sa se simta bine.
Apoi, in situatia in care multe rude si/sau prieteni vor veni din alte localitati, va veti confrunta cu o noua problema, cea a cazarii acestora. Bineinteles ca-i puteti lasa sa se descurce pe cont propriu, insa aceasta ar putea echivala cu neplacuta surpriza de a va vedea cu cateva persoane dragi mai putin, alaturi de voi, la marele eveniment. De aceea, aveti grija cand alegeti un restaurant nunta. Daca bugetul va permite, puteti aranja cazarea la un hotel care sa aiba si salon pentru evenimente. Negociind cazarea si sala “la pachet”, veti reusi sa obtineti un pret mai bun pentru amandoua.
Odata depasite aceste impedimente, va puteti concentra atentia asupra altora, cum ar fi numarul de portii care se vor servi si ingredientele ce vor intra in componenta acestora, parcarea destinata invitatilor, daca restaurantul va va apartine exclusiv in seara aceea sau daca pe terasa (poate chiar intr-un separeu) vor fi si alti clienti care “sa se calce pe picioare” cu invitatii vostri sau sa tina ocupat personalul ce va serveste.
Unele restaurante va vor invita chiar la o degustare, la care veti aprecia calitatea bucatelor, iar apoi veti stabili numarul de portii si meniul. De aceea, hotel sector 6 este alegerea perfecta. Aceasta este urmatoarea necunoscuta ce trebuie elucidata. Desi pare o sarcina usoara, alegerea meniului naste cele mai multe intrebari, tocmai datorita ofertei diversificate. Meniul traditional de nunta este o alegere potrivita, dar nu ar fi rau nici sa aveti de oferit invitatilor ceva deosebit, cum nu au mai gustat la alte petreceri.
Inainte de a lua decizia finala, reflectati asupra faptului ca invitatii nu vor veni la nunta doar pentru a manca, insa nici nu vor vrea sa plece flamanzi. Meniul si bauturile trebuie sa tina cont de durata nuntii si de vremea din momentul respectiv. Daca nunta va fi in noiembrie, este putin probabil ca invitatii sa doreasca bere. In situatia contrara (nunta e programata vara), tariile nu trebuie sa fie in cantitati industriale. Pentru o nunta pe timp de vara, concepeti meniuri usoare, fara prea multe condimente, fara sosuri grele. Aveti grija, in schimb, ca berea si bauturile racoritoare sa fie din belsug.
Dincolo de toate acestea, tineti cont de propriul vostru fler, de priceperea la oameni. Seful de unitate sau seful de sala este omul de care depinde in cea mai mare masura reusita petrecerii. Daca acesta va creaza impresia unui om caruia ii pasa de nunta voastra, atunci nu ezitati sa mergeti pe mana lui. In schimb, daca acesta este blazat, plictisit, superprofesionist care le stie pe toate… renuntati!