Ce intrebuintari pot avea placile de faianta din Suceava?

In orice locuinta exista cel putin o camera unde peretii au fost placati cu faianta. Faianta este obtinuta dintr-o roca de nisip, care este tratata cu diferite solutii astfel incat sa rezulte structura si culoarea pe care o cunoastem noi.

Desi este realizata din acelasi material ca si gresia, aceasta se foloseste pentru placarea peretilor.

Pentru a avea o eficienta maxima, faianta trebuie sa aiba rezistenta la umiditate.

Faianta se foloseste foarte des pentru decorarea bailor. Aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de stilul pieselor de mobilier. Tot mai multe persoane opteaza pentru combinatiile de culori, deoarece acestea confera locului un design modern.

Placile de faianta pot sa fie folosite atat in bucatarie sau baie, cat si in hol sau terasa. Fiind foarte usor de curatat, acestea sunt preferate ca materiale de decor in aproape orice casa.

Gradul de rezistenta la uzura este unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa folosim faianta chiar si in exterior, aceasta fiind impermeabila si rezistenta la inghet.

Culorile pe care le alegem ne reflecta personalitatea. Acest aspect ramane valabil si cand alegem culoarea faiantei. Daca sunteti o persoana vesela si plina de viata, atunci nuantele de rosu si orange sunt perfecte pentru casa dumneavoastra.

In cazul persoanelor boeme, culorile calde de bej sau albastru deschis completeaza orice camera, oferind o atmosfera relaxanta. Culorile deschide de placi de faianta din Suceava ofera totodata si senzatia de marire a spatiului.

Unul dintre principalele aspecte de care trebuie sa tinem cont este dimensiunea suprafetei care urmeaza sa fie placata cu faianta. Daca avem un spatiu mic, atunci nu este indicat sa achizitionam placi de faianta mari, deoarece acestea vor da senzatia de micsorare.

Felul in care placile de faianta sunt aranjate pe perete este, de asemenea, foarte important. Acestea se pot aseza atat pe verticala, cat si pe orizontala, pentru a forma un anumit model.

Este bine sa calculam cu exactitate de cate placi de faianta avem nevoie si sa cumparam cateva in plus, pentru a ne asigura ca vor fi suficiente. In cazul in care mai avem nevoie de placi in aceleasi nuante, este posibil sa nu mai gasim, deoarece loturile se epuizeaza.

Faianta din Suceava are avantajul de a-si pastra atat textura, cat si aspectul, chiar si in conditii de umiditate ridicata.

Exista mai multe feluri in care faianta se poate aplica. Montajul clasic este simplu si economic, placile de faianta se pun una deasupra celeilalte, formandu-se randuri paralele.

Montajul intercalat este o metoda mai complexa, aceasta folosindu-se mai ales in cazul placilor inguste.

Montajul in diagonala este cel mai greu de realizat, insa rezultatul obtinut este unul deosebit. De asemenea, placile vin taiate, ceea ce inseamna ca este nevoie de mai mult material.

Concluzionand, faianta este un material foarte utilizat, care se regaseste in toate nuantele si modelele dorite, de aceea, este usor sa gasiti ceva pe placul dumneavoastra. Este bine sa tineti cont de textura si dimensiunea placilor, pentru a obtine un cadru exact asa cum v-ati dorit inca de la inceput.

Leave a Comment