Ce-ai putea experimenta in orasul Constanta

Constanta detine numeroase feluri de comunitati, si dovada acestei diversitati sunt chiar locasurile de cult pe care le intalnesti aproape la tot pasul.  Pe o suprafata mai mica de un kilometru patrat, mai exact in zona Peninsula o sa intalnesti cateva cladiri ridicate pe culte diferite.

Poti sa vizitezi Acvariul, care este deschis in anul 1958, primul din Romania unde poti sa vezi peste 100 de specii care te vor incanta.

Nu ai cum sa nu mergi si tu la Cazino sa faci o poza pe superba faleza cu acele peisaje mirifice, fie vara fie iarna. Mai ales iarna poti avea niste imagini absolut superbe. Farurile de la tarmul marii au si ele un farmec aparte. Farul genovez a fost construit de catre genovezii care faceau aici comert iar actualul far a fost ridicat in anul 1880, din piatra.

Nu rata Comandamentul Flotei Navale, o cladire impresionanta care a functionat pana la terminarea primului Razboi Mondial. Frumusetee nu i-a fost stearsa, nici macar cu trecerea anilor.

Biserica greaca Schimbarea la Fata te poate lasa cu gura cascata deoarece este si aceasta impresionanta si una dintre cele mai vizitate de catre turisti. A fost construita in anul 1868 si a fost prima biserica din orasul Constanta.

Mergi dsa faci o plimbare prin Piata Ovidiu, care candva era centrul orasului insa astazi este sufletul vechiului oras. Poti admira aici unul dintre cele mai frumoase monumente si anume statuia poetului latin Ovidiu, si te poti incarca cateva momentre asezandu-te pe o banca si aducandu-ti aminte cateva versuri.

Daca esti insotit de copii, ideal ar fi sa faci un tur prin Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii care este format din Delfinariu, Planetariu dar se gaseste acolo si Observatorul Astronomic.

Viziteaza si bazilica catolica Anton de Padova pentru ca este o constructie cu adevarat impresionanta, monument de arhitectura cu o deosebita incarcatura spiritiuala. In cazul in care te pasioneaza istoria, poti vizita Muzeul din Constanta care este al doilea ca si importanta dupa Muzeul de Istorie din Bucuresti.

Este absolut necesar sa mergi cel putin o data cand este sarbatorita Ziua Marinei, zi care se sarbatoreste an de an inca din 1902.

Intr-o cladire arhitecturala superba poti gasi Muzeul de Arta Populara.

Trezeste-te neaparat cand rasare soarele si fugi sa-l privesti cum iese din apa si isi scalda razele in mare. Rasaritul soarelui este un spectacol absolut impresionant. Orasul Constanta detine 14 statiuni insiruite la malul marii, alege o faleza si plimba-te.

Daca iti doresti sa vezi cea mai mare moschee din Romania, mergi in Mangalia unde se afla moscheea Esmahan-Sultan care a fost construita in anul 1573 la porunca unei printese, Esma mai exact care era sotia vizirului Sokollu Mehmed Pasa.

Leave a Comment