Atentie la viteza de deplasare a ambarcatiunilor in perimetrul Rezervatiei

Viteza maxima a ambarcatiunilor din Delta Dunarii, stabilita la 40 de km/ora

Obiectiv

Reprezentantii Consiliului Consultativ de Administrare a Deltei Dunarii au solicitat miercuri, in cadrul unei sedinte, ca viteza de deplasare a ambarcatiunilor in perimetrul Rezervatiei sa fie stabilita la 40 de km/ora si nu la 30 de km/ora, asa cum au stabilit membrii Consiliului Stiintific al ARBDD. Aceasta viteza este reglementata in Regulamentul privind circulatia pe lacurile si canalele din Delta Dunarii, aflat acum in dezbatere publica.

„Deplasarea unei ambarcatiuni, cu glisare, se poate face cu 40 de kilometri pe ora. Este viteza la care sunt protejate si malurile. Suntem de acord sa se stabileasca zone de acostare la mal pentru nave, dar sa fie permisa acostarea la mal a ambarcatiunilor pentru pescuit sportiv, altfel acest tip de turism este blocat. De fapt, fara aceste doua modificari fata de proiectul propus, noi nu ne putem desfasura activitatea, iar localnicii sunt afectati”, a declarat reprezentantul Asociatiei Patronatului in Turism din Delta Dunarii, Dragos Catalinoiu Gociman.

In replica, guvernatorul RBDD, Edward Bratfanof a spus ca in Delta Dunarii protectia mediului ar trebui sa fie o prioritate: „Daca nu protejam biodiversitatea, turism nu se va mai face in Delta Dunarii. Nu mai luati in considerare interese pe termen scurt, ci incercati sa aveti o viziune pe termen mediu si lung a ceea ce se intampla in Rezervatie”, a afirmat acesta.

In urma votului membrilor Consiliului Consultativ de Administrare, viteza a fost stabilita la 40 de km/ora, urmand ca reprezentantii Administratiei Rezervatiei sa modifice proiectul postat acum pe site-ul Ministerului Mediului si care ar urma sa fie trimis spre aprobarea forurilor superioare de la Bucuresti.

Surse: www.ziare.com/tulcea/

 

Leave a Comment